Kedvezmény - adjam?? - NE adjam??

A vásárlásösztönző módszerek korszakát éljük. 
A pénz nem abban van, amit árulsz, hanem ahogyan árulod!

Az eladás is szolgáltatás, és a vevő a vásárlással jutalmazza, ha jól csinálod. 2021-re kevesebb lett az árérzékeny vevők száma, mint az azt megelőző években. Ez konkrétan azt jelenti, hogy hiába versengenek az árakkal az eladók, a vevők csak bizonyos százalékára tudnak hatással lenni. Egy rossz értékesítési folyamattal, még ezeknek a vevőknek is jelentős része elveszíthető.
Akkor mi értelme van?

Nagyjából 20 évvel ezelőtt éltük azt a világot, amikor "hogyan tudunk valamit olcsóbban adni" korszak volt, egy generáció ebben szocializálódott, számukra ez jelentette az egyetlen megoldást. Mivel a vállaltok nagyra nőttek, és árharc volt, ezért egy ideig lehetett a haszonról lemondani, majd ezt követte a minőség rontása, a kedvezőbb árért cserébe. 

Mi lett ebből?
Folyamatosan romló termékminőség, egyre nagyobb kedvezményekkel, egyre olcsóbban.

Az embereknek elegük lett a megbízhatatlan, gyenge minőségű termékekből, és nyitottak lettek a minőségi termékek irányába. Az áttörést az technikai eszközök, és az éttermi szolgáltatások piacán tapasztalhattuk első körben.
Amit eszel, azzá leszel!
Inkább megfizetjük, de minőségi legyen - hangzott el, és a pár száz forintos menüs éttermi szolgáltatások mellett egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a minőségi ételeket adó, és minődésgi szolgáltatást nyújtó éttermek iránt.

 

Kereslet
Pár évvel ezelőtt ha bementél egy autószalonba vásárolni egy új autót, az első lépések egyik rögtön a kedvezmények letisztázása volt.
Ma már más a helyzet.
Volt egy okos ember, aki azt mondta, ha egy alkatrész hiánycikk, és gerjesztünk egy kis hiányt a piacon, rögtön nem kell enegednünk az árból a hasznunknak a nagy részét. És milyen okosan tette!
Most vársz a megrendelt, és előre kifizetett autódra 6 - 12 hónapot, és úgy örülsz mint az újszülött szülei az első pisinek, amikor végre belerakhatod a sóhajodat.

Az autókereskedők így kevesebb autó értékesítéssel is ugyanannyit, sőt talán még sokkal többet kereshetnek, mint eddig bármikor.

 

Gondolkodjunk Béláim, megéri!

Címünk

4400 Nyíregyháza, Eötvös utca 9/A.

Telefonszámunk

+36 (30) 9 581 333