Hogyan alakította át az életünket a facebook?

Végre nem unatkozom..
A változatossága feldobja a napomat...
Beleláthatok mások életébe..
Tök jó, hogy nem felejtem el felköszönteni az ismerőseimet...
Tök jó, hogy sokan köszöntenek fel a szülinapomon..
Rengeteg ismerősöm van, népszerű vagyok...

Ezek azok a legtöbbet adott válaszok, amiket a nem reprezentatív közvélemény kutatás alkalmával kaptunk a megkérdezettektől.

 

Itt megállnék egy pillanatra.
Nagyon elgondolkodtató, hogy milyen játszótérre van szüksége az emberek többségének.
Mert ha ilyenre, akkor megkapta!

 

30 évvel ezelőtt a személyiségfejlesztés még komoly tudománynak számított, bízom benne, ma sincs másként, bár a könnyen vett "álnépszerűség" komoly torzulásokat okozhat. Ha igaz - márpedig miért kételkednénk benne - az adott válaszok valóságtartama, akkor komoly feladat előtt állhat pár éven belül az emberiség.

Ma már nem feltétlen kell emlékezned a barátaidra - lassan már nem is kell ismerned őket, hiszen ha találkozol valamelyik face ismerősöddel, nem is köszönnek neked döntő többségben. Tehát milyen kapcsolat ez?
Emlékszem 15 évvel ezelőtt, amikor még az éjszakai életben dolgoztam, a szórakozóhelyre látogató közönség fele szeretett igazán szórakozni, a másik fele azért ment, hogy megnézze kik vannak ott! A kíváncsiság az emberiséggel együtt nőtt fel, de ha kórossá válik, kezelhető betegség!

 

A facebook-kal kaptál egy valóságshowt ingyen, emlékeztet minden alkalomra, segítségével figyelmes lehetsz (szülinap), és remélem már fejleszti a szolgáltató azt a viszont-figyelmesség programot, hogy ne neked kelljen már megköszönni azt a rengeteg álköszöntést, amit kaptál! :) 
Szánalmas világ lehet ebből, ha nem vigyázunk!

A könnyen vett népszerűség a nem létező erények kovácsa!
Hiányzik az intelligencia, hiányzik hogy meg kelljen dolgozni az emberi kapcsolatokért, hiányzik a valódi közvetlenség, hiányzik a személyes kontaktus varázsa, hiányzik a régi életünkből elvett pikáns fűszer!

 

Egyre kevésbé vigyáznak egy vita alkalmával az emberek egymásra, szinte doppingolja őket, ha egy ismertebb embernek beszólhatnak, mert az trendi! - vagy nem.
Pedig a párkapcsolat értékmérője nem az, hogy miyen formában kapod a szép szavakat, hanem inkább az, hogy mennyire vigyáz rád a párod egy vita közben!

 

A facebook mindeközben pontosan figyel.
Figyeli az érdeklődési körödet, a bioritmusodat, az ismerőseiddel való kapcsolataidat, hiszen ez remek terep minden kutatásra, és remek piac értékesítésre!
Ha persze te szeretnéd erre használni ingyen, akkor tilt!
Ha fizetsz, enged egy picit a piactérből, ha sokat fizetsz, picit többet enged.

 

És a végére talán a legfontosabb!
Megszűnik a személyiséged védelme a csatlakozás pillanatában!
A kapcsolódás feltétele ugyanis, hogy akkor biztosít helyet a "játszótéren" számodra, ha mindezekről lemondasz!
Első körben mindenki azt mondja erre, hogy kit érdekel, úgysem teszek ki semmi olyat, ami fontos lenne.
De ha évek múltán visszanézed az idővonaladat, a családi fotókat, a nyaralásokat, az utolsó emlékedet a szüleidről, a kutyádról, a gyermeked felcseperedését.... Folytassam?
Na szóval ilyenkor jöhetsz rá, hogy mit adtál oda egy adatbanknak, aki bármikor bármire felhasználhatja az összes személyes tartalmadat a megkérdezésed nélkül!

Címünk

4400 Nyíregyháza, Eötvös utca 9/A.

Telefonszámunk

+36 (30) 9 581 333